آماده سازی بیمار قبل از عمل جراحی
منتشر شده در تاریخ ۱۳۹۴/۰۱/۰۸ماده سازی بیمار قبل از عمل جراحی
بیمار یا هر فردی که به هر دلیل پس از مراجعه به پزشک به انجام عمل جراحی توصیه می شود خواه این عمل درمانی یا غیردرمانی (اعمال زیبایی ) باشد ، نیاز به انجام تعدادی اقدامات ضروری و رعایت مجموعه ای از دستورات غذایی ، دارویی و غیره می باشد که انجام بهتر آنها تاثیر مستقیمی در سلامت وی در حین و بعد از عمل دارد و عدم رعایت آنها گاهی صدمات جبران ناپذیری را می تواند به بیمار به وارد نماید .
لذا فرض بر این است که دستورات پزشک همواره به نفع بیماران و خانوده آنان می باشد زیرا سلامتی یک فرد تاثیر مستقیم در سلامتی خانواده وی دارد . بیمار پس از مراجعه به پزشک و پس از تشخیص پزشک متخصص مبنی بر لزوم انجام عمل جراحی ، ملزم به انجام یک سری آزمایشات است که بنا بر سن و وضعیت جسمانی و همچنین نوع عمل متفاوت می باشد و تاکید می شود که این آزمایشات تنها بر اساس ضرورت تجویز شده و انجام آن کاملا ضروری می باشد . حتی اگر فرد احساس کند که از سلامتی فیزیولوژیکی خوبی برخوردار است و مشکلی ندارد باز هم باید این آزمایشات را انجام داد زیرا نتایج این آزمایشات می تواند متخصص بیهوشی را در دادن نوع داروهای مورد استفاده جهت بیهوشی راهنمایی کرده و عوارض داروها را جهت فرد بیمار به حداقل ممکن برساند .
همچنین بیماریهایی که علائم ظاهری مشخصی ندلرند ممکن است بر اثر این آزمایشات نمایان شده که این امر باعث می شود پزشکان تدابیری را در رابطه با فرد بیمار و هرچه بهترکردن خدمات پزشکی اتخاذ نمایند .
انجام رادیوگرافی جهت بیماران با سن بالا و همچنین نوارقلب ، اکو ، سونوگرافی ، چک علائم حیاتی و غیره نیز هریک در جای خویش می تواند ضریب ایمنی عمل جراحی را بالا برده و سلامتی فرد بیمار را تضمین کند چرا که مثلا کنترل فشارخون بیمار یا کنترل قندخون بیماران دیابتیک ، تجویز داروهای آرامبخش قبل از عمل جراحی و یا داروهای قلبی جهت افرادی که مشکل قلبی دارند و مواردی از این قبیل می تواند در ارائه یک خدمت بدون نقص به بیمار کمک شایانی کنند .
مورد دیگری که بیمار باید حتما رعایت کند خالی بودن معده قبل از انجام عمل می باشد که نخوردن غذا حدود 6 الی 8 ساعت قبلاز عمل و نخوردن مایعات حدود 2 الی 3 ساعت قبل از عمل می باشد. تاکید می شود که این دستورات جدی گرفته شود زیرا در اثر برگشت مواد غذایی از معده ممکن است این مواد وارد ریه شده و علاوه بر انسداد مجاری تنفسی و ایجاد اشکال در تنفس بیمار ، باعث ایجاد عفونت ریه ها نیز گردد .
مورد دیگری که جهت آمادگی قبل از عمل باید رعایت شود تمیز کردن موهای محل عمل، قبل از عمل و یا موارد دیگری از قبیل چسب ، داروهای محلی و غیره می باشد که این کار باید به طور کامل صورت گرفته و هنگام انجام آن دقت لازم را نمود تا پوست بدن خراشیده یا بریده نشود زیرا این خراشیدگی ها محل رشد میکروب شده و ممکن است این میکروبها به ناحیه عمل وارد شده و ایجاد عفونت نمایند .
مورد دیگر هرگونه زیورآلات ، ساعت مچی ، دندان مصنوعی و خلاصه هر جسم فلزی که باشد باید از بدن خارج شود زیرا خطر سوختگی در هنگام عمل و در تماس پوست با اشیا فلزی وجود دارد . در مورد زنان باردار توصیه می شود قبل از ماههای آخر حاملگی هر گونه حلقه یا دستبند و النگو را از دست خود خارج کنند زیرا بر اثر ورم ماههای آخر حاملگی و احتمال نیاز به سزارین ممکن است این اشیاء به راحتی خارج نشوند .
مورد دیگر آمادگی قبل از عمل ، بیرون آوردن تمامی لباسهای شخصی بیمار و پوشیدن لباس مخصوص اتاق عمل ( گان ) می باشد که این کار باید به صورت کامل انجام گیرد .
پاسخ دادن صحیح و دقیق به سوالات متخصص بیهوشی کمک شایانی به سلامت بیمار کرده و هرگونه اطلاعات غلط می تواند روند خدمت رسانی را به مخاطره بیندازد .
بیماران محترم باید این نکته را بدانند که پزشک محرم اسرار آنان بوده و هرگز این اطلاعات به جایی بروز نمی کند . حفظ آرامش قبل از عمل کمک زیادی به روند بیهوشی بیمار می کند و بیماران باید آسوده خاطر باشند که در جریان عمل و در حین بیهوشی هیچگونه دردی را حس نکرده و تنها مانند خوابی عمیق به راحتی پس از پایان عمل بیدار می شوند .
نکته دیگر اینکه قبل از عمل باید مثانه بیمار خالی باشد و بیمارانی که لوله ادراری ندارند باید این مسئله را به ویژه رعایت کنند .
در پایان یادآوری می شود که تیم جراحی و بیهوشی همواره مراقب سلامت بیمار از لحظه ورود به اتاق عمل تا لحظه خروج از اتاق عمل می باشند و هرگونه توصیه ای از طرف آنان ، به نفع بیمار و در جهت بهبودی وی می باشد .
...